Menu
Zavřít

3.9.2019 Caravan Salon 2019: California 6.1 Beach s novou kuchyňkou slaví světovou premiéru

Chytrá řešení v miniaturním prostoru: Nová kuchyňka zvětšuje všestrannost modelu California 6.1 Beach. Nepoužívaná kuchyňka je ukrytá v levé boční stěně vozu. Nová verze Beach Camper je vždy vybavena kuchyňkou. Nová verze Beach Tour sériově zahrnuje druhé posuvné dveře.

Volkswagen Užitkové vozy představuje na veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu (31. srpna až 8. září) v rámci světové premiéry nového modelu California 6.1 další překvapení. Základní verze Beach bude poprvé nabízena s kuchyňkou, která byla dosud vyhrazena exkluzivnějším výbavovým liniím Coast a Ocean. Na rozdíl od velké kuchyňské linky ve verzích Coast a Ocean nalézá ve variantě Beach uplatnění zcela nově vyvinutá, výklopná minikuchyň. Zatímco Coast a Ocean jsou vzhledem k širší kuchyňské lince nabízeny výhradně s dvoumístnou lavicí vzadu, může být California 6.1 Beach díky užší kuchyňce na přání objednána také s trojmístnou lavicí vzadu. Pětičlenné rodiny tak mají poprvé příležitost kempovat s modelem California, vybaveným malou kuchyní.

Nová California 6.1 Beach s kuchyňkou ponese dodatečné označení "Camper". Verze Beach bez kuchyňky bude mít nyní dodatečné označení "Tour". I verze "Tour" se může pochlubit novinkou, sériově dodávanými dvěma posuvnými dveřmi - na pravé a levé straně. Dosud měla verze Beach pouze posuvné dveře na pravé straně. Obě verze Beach - Tour a Camper - spojuje navíc rozšířená sériová výbava, která zahrnuje nový digitální panel na stropní konzole pro ovládání kempovacích funkcí (předchůdce neměl žádný panel pro ovládání kempovacích funkcí). Kromě toho si mohou zákazníci poprvé pro oba modely na přání objednat hydraulické ovládání výsuvné střechy místo manuálního. Otvírání a zavírání střechy se v tomto případě, stejně jako mnoho dalších funkcí, ovládá prostřednictvím panelu pro ovládání kempovacích funkcí.

Nová kuchyňka rozšiřuje všestrannost modelu California 6.1 Beach. Kuchyňka se vysune vzhůru a vyklopí z bočního obložení stěny na levé straně mezi sloupky B a C. Celek z ušlechtilé oceli má na levé straně plynový vařič s jedním hořákem a vpravo pracovní a odkládací plochu. Nad plynovým vařičem je navíc krycí deska, která po odklopení slouží při vaření jako ochranný plech.

Pokud uživatelé sporák ani pracovní desku kuchyňky nepotřebují, jednoduše ji vyklopí vzhůru a zasunou zpět do bočního obložení, které ostatně není, navzdory kuchyňce, širší než ve verzi bez kuchyňského vybavení. Pod vařičem a pracovní deskou se na boční stěně nachází velká, otevřená odkládací schránka a uzavíratelná schránka pro plynovou lahev o hmotnosti 1,8 kg.

California 6.1 plní často roli běžného rodinného MPV pro každodenní provoz. Někdy je zapotřebí přepravit více než čtyři nebo pět osob a Volkswagen Užitkové vozy nabízí pro tyto situace samostatná sedadla v první řadě v prostoru pro cestující. Nový model California 6.1 Beach poskytuje přitom dostatek prostoru pro dvě samostatná sedadla navzdory vestavěné kuchyňce. Nastavování polohy vícemístné lavice i samostatných sedadel je při zasunuté kuchyňce možné bez jakýchkoli omezení. V závislosti na verzi lavice ve druhé řadě v prostoru pro cestující se tak Camper promění v šestimístné nebo sedmimístné MPV. Beach má maximálně pět míst. Zákazníci, kteří by chtěli verzi Beach s kuchyňkou a šestimístným nebo sedmimístným interiérem, si místo verze Camper objednají verzi Tour a místo posuvných dveří na levé straně si zvolí kuchyňku. Kompaktní konstrukce variabilní kuchyňky umocňuje skutečnost, že je California 6.1 ještě více než dosud vzorem všestrannosti mezi kompaktními automobily pro volný čas.

Základní cena verze Beach Camper je 48 795,95 EUR.

Stručný přehled sériové výbavy modelu California 6.1 Beach Camper

  • Hliníková výsuvná střecha s bočními stěnami z tkaniny "šedá Basalt"
  • Panel s dotykovým displejem na stropní konzole pro ovládání kempovacích funkcí
  • Střešní lůžko, nově koncipováno s talířovými pružinami pod matracemi
  • Otočná sedadla vpředu s bederní opěrkou a loketními opěrkami
  • Koncept vnitřního osvětlení prostoru pro cestující během kempování
  • Dvoumístná lavice a sklopné prodloužení lůžka, včetně matrace dole a bočních odkládacích schránek
  • Sklopný stůl v bočních posuvných dveřích, sklopné židle v zadním výklopném víku
  • Klimatizace "Climatic"
  • Černé lišty pro markýzu
  • Audiosystém "Composition Colour" s 6 reproduktory
  • Posuvná okna na levé straně
  • Posuvné boční dveře na pravé straně
  • Výsuvná kuchyňka
  • Výsuvná odkládací schránka
  • Clony z tkaniny pro zatemnění přední části interiéru
  • Osvětlení schůdků s nápisy "California"
  • Dva vstupy USB na vnější straně sedadla spolujezdce vpředu
  • Zatemnění celého interiéru
  • Zásuvka 230 V s měničem na sedadle řidiče (300 W)
Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen