26.8.2019 Volkswagen Užitkové vozy upevňuje vedoucí postavení na českém trhu

Tahouny růstu jsou Transporter, Amarok a Crafter. Celosvětově 300 300 dodaných vozů značky Volkswagen Užitkové vozy. Region s nejvyššími prodeji: západní Evropa s 211 300 vozy.

Volkswagen Užitkové vozy dodal zákazníkům na celém světě od začátku letošního roku 300 300 vozů. To znamená, že si hannoverská značka udržuje vysokou úroveň, jíž dosáhla ve stejném období loňského roku (-0,4 procenta). Nejvýznamnějším prodejním regionem byla západní Evropa, kde bylo zákazníkům předáno 211 300 vozů (+1,1 procenta). Největším trhem je i nadále Německo se 79 600 vozidly (-0,4 procenta). V České republice pokračuje Volkswagen Užitkové vozy jako jednička na trhu v dlouhodobém růstu. Počet registrací během prvních sedmi měsíců letošního roku meziročně vzrostl o 4,0 %.

Evropa a Česká republika

Většina nových vozidel značky Volkswagen Užitkové vozy byla v období od ledna do července dodána zákazníkům na pěti hlavních evropských trzích:
- Německo: 79 600 automobilů (-0,4 procenta)
- Velká Británie: 29 100 automobilů (+5,1 procenta)
- Francie: 11 700 automobilů (+1,0 procenta)
- Španělsko: 11 600 automobilů (+14,0 procenta)
- Itálie: 8 400 automobilů (+6,1 procenta)

Rovněž východoevropské trhy významně přispěly ke globálním prodejům značky. V tomto regionu bylo zákazníkům předáno 27 800 vozidel Caddy, Transporter, Crafter a Amarok (+15,8 procenta).

"Volkswagen Užitkové vozy v České republice pokračuje v upevňování vedoucího postavení na trhu," říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika. "Díky dvoucifernému tempu růstu modelů Transporter, Amarok a Crafter se nám i během prvních sedmi měsíců letošního roku podařilo zvýšit tržní podíl."

Od ledna do července 2019 si značka Volkswagen Užitkové vozy v České republice připsala na své konto 3 820 nově registrovaných vozů, což představuje meziroční nárůst o 4,0 %. Celkový český trh přitom vzrostl o 3,6 %. Nejprodávanější značka na českém trhu v segmentech N1+N2/M1+M2 tím meziročně zvýšila svůj tržní podíl o 0,1 procentního bodu na 16,3 %.

Tahouny růstu jsou i nadále modely Transporter, Crafter a Amarok. Bestsellerem značky na českém trhu jsou modely řady Transporter s 1 660 registracemi a meziročním nárůstem +13,1 %. Skvělými výsledky za prvních sedm měsíců se blýskl také Crafter. Jeho registrace od ledna do července 2019 meziročně vzrostly o 14,3 % na 633 vozidel. Největšího meziročního nárůstu od začátku roku dosáhl Amarok se 197 registracemi (+32,2 %). Caddy s 1 330 registracemi je i nadále na třetím místě v segmentu malých městských dodávkových vozů.

Severní a Jižní Amerika

Počet dodaných vozidel v Severní Americe (Mexiko) se vyšplhal na 5 600 automobilů (+33,0 procenta), v Jižní Americe to bylo 22 500 automobilů (-14,8 procenta).

Afrika

Volkswagen Užitkové vozy dodal v Africe během prvních sedmi měsíců letošního roku 13 500 vozidel (+37,2 procenta).

Asijsko-pacifický region a Střední východ

V asijsko-pacifickém regionu bylo zákazníkům od ledna předáno 13 400 automobilů (-13,0 procenta), na Středním východě to bylo 6 300 automobilů (-50,3 procenta).

Počet dodaných automobilů podle jednotlivých modelových řad (leden až červenec 2019):

- Řada T: 120 500 automobilů (-3,5 procenta)
- Caddy: 94 400 automobilů (-3,4 procenta)
- Amarok: 43 100 automobilů (-9,5 procenta)
- Crafter: 42 000 automobilů (+35,3 procenta)

Přehled počtu registrací nových automobilů značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice v období od ledna do července 2019:

• 1 660 vozů modelové řady T (1 468; +13,1 procenta)
  • 1 330 vozů modelové řady Caddy (1 501; -11,4 procenta)
  • 197 vozů modelové řady Amarok (149; +32,2 procenta)
  • 633 vozů modelové řady Crafter (554; +14,3 procenta)