30.1.2020 Volkswagen Caddy ve službách Jizerské 50

Martin Koucký ze Ski klubu Jizerská 50 se může spolehnout na zdatného pomocníka. „Caddy s pohonem všech kol 4Motion dojede kamkoli,“ říká Koucký. Volkswagen Užitkové vozy je dlouhodobým partnerem Jizerské 50 a českého běžeckého lyžování.

Volkswagen Užitkové vozy pokračuje v dlouhodobé podpoře českého běžeckého lyžování. Hlavní partner nadcházející Jizerské 50 předal Martinu Kouckému, organizátorovi slavného běžeckého závodu, nový Volkswagen Caddy Trendline s pohonem všech kol 4Motion. Všestranný Caddy hraje v přípravách 53. ročníku Jizerské 50, který se uskuteční ve dnech 7. až 9. února 2020, nezastupitelnou roli.

"Volkswagen Užitkové vozy je již 23 let spolehlivým partnerem českého běžeckého lyžování, k němuž neodmyslitelně patří i legendární Jizerská 50," říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika. "Mám velkou radost, že její organizátory můžeme podpořit všestranným modelem Caddy s mimořádným vnitřním prostorem navzdory kompaktním vnějším rozměrům. V náročných zimních podmínkách je důležitý také příkladný komfort a bezpečnost ve spojení s vynikající trakcí zajišťovanou pohonem všech kol 4Motion."

Martin Koucký ze Ski klubu Jizerská 50 si novou posilu ve svém týmu nemůže vynachválit. Jeho Volkswagen Caddy Trendline je poháněn osvědčeným motorem 2.0 TDI s nejvyšším výkonem 90 kW/122 k. Hnací síla je i za nepříznivých provozních podmínek přenášena spolehlivě na vozovku prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky a pohonu všech kol 4Motion.

"Volkswagen Caddy 4Motion je jako zdatný běžkař - dojede kamkoli," říká Martin Koucký, hlavní organizátor Jizerské 50. "Nyní nás čeká nejtěžší fáze příprav Jizerské 50. Musíme vybudovat perfektní zázemí pro všechny účastníky - více než 7 000 sportovců a další tisíce fanoušků a diváků - a zajistit potřebný materiál. Spolehlivé služby modelu Caddy jsou v tomto zápřahu opravdu nedocenitelné."

Martin Koucký je bývalým juniorským reprezentantem a od roku 1998 organizuje populární závod v běhu na lyžích, Jizerskou 50. Předseda Ski Klubu Jizerská 50 je s legendárním závodem spjatý od svého dětství a jako aktivní sportovec se ho pravidelně účastnil. Nejlepšího výsledku dosáhl v roce 1991, kdy doběhl do cíle na třetím místě.

Ve dnech 7. až 9. února 2020 bude v Bedřichově odstartován již 53. ročník Jizerské 50. V loňském roce s bohatou sněhovou nadílkou, dosahující místy až dvoumetrové výšky, se na start postavilo 7 776 běžců na lyžích, z nichž 4 600 absolvovalo hlavní nedělní závod na 50 km. Tím byl stanoven nový rekord v počtu účastníků od roku 1978. I letos organizátoři očekávají více než 7 000 sportovců. Jizerská 50 je součástí seriálů dálkových běhů na lyžích Worldloppet a SkiTour. Od roku 1968 se do slavného závodu přihlásilo celkem již více než 200 000 běžkařů.

Volkswagen Užitkové vozy je mnohaletým partnerem Svazu lyžařů České republiky a pátým rokem podporuje úspěšný projekt Lyžování dětem, který organizuje závody a soutěže pro děti a mládež v Libereckém a Královéhradeckém kraji. Volkswagen Užitkové vozy navíc řadu let sponzoruje největší český seriál dálkových běhů na lyžích SkiTour, včetně legendárního závodu Jizerská 50. Ve službách Svazu lyžařů České republiky jezdí praktické, prostorné a bezpečné modely značky Volkswagen Užitkové vozy s vyspělým pohonem všech kol 4Motion, který si hravě poradí i s nástrahami zasněžených hor.