Menu
Zavřít

1.10.2020 Centrem Prahy projelo 120 Transporterů všech generací

Oslavu sedmdesátin Transporteru nezastavila ani nepřízeň počasí. Sobotní spanilé jízdy se zúčastnil také lezec Adam Ondra. Zakladatel Transporterclubu předvedl vozy prvních tří generací.

Spanilá jízda 120 Transporterů všech generací na oslavu 70. výročí Transporteru projela centrem Prahy v sobotu 26. září. Mezi účastníky nechyběl slavný český lezec Adam Ondra se svým T6 California, ani Tomáš Hanousek, zakladatel Transporterclubu, který ukázal za jízdy první tři generace modelu Transporter.

"Navzdory velmi studenému a deštivému počasí, které bohužel nemělo s babím létem vůbec nic společného, jsme bezezbytku naplnili maximální kvótu magistrátu pro průjezd hlavním městem. Spanilá jízda 120 Transporterů Prahou je důkazem, že Téčko není pro své majitele pouhým autem. Jeho výjimečné narozeniny je třeba oslavit i kdyby trakaře padali," říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika. "Mám velkou radost, že se v sobotu sjelo na startu v pražských Holešovicích tolik fanoušků našeho evergreenu. Už dnes jim mohu přislíbit, že úspěšný příběh po 70 letech a šesti generacích zdaleka nekončí. Naopak, již brzy začne Transporter psát další kapitoly své pozoruhodné historie. Rozhodně se máme na co těšit."

Členové Transporterclubu a fanoušci "Téčka" připomněli sobotní spanilou jízdou Transporterů 70. výročí modelu, který nejenže definoval segment lehkých užitkových vozů, ale také se zásadním způsobem podílel na hospodářském a kulturním rozvoji poválečného světa. Legendární Bulli má velký počet fanoušků i v České republice, což v sobotu potvrdila sobotní spanilá jízda. Kolona Transporterů absolvovala okružní jízdu centrem Prahy se startem a cílem v Holešovicích. Spanilé jízdy se zúčastnil mimo jiné čtyřnásobný místr světa ve sportovním lezení Adam Ondra za volantem svého vozu T6 California, který mu usnadňuje cestování za jeho výkony nejen na umělých stěnách ale i přírodních skalách a horských vrcholech. Tomáš Hanousek, zakladatel Transporterclubu, předvedl pražskému publiku historické vozy T1, T2 a T3. Spanilou jízdu si nenechal ujít ani Transporter v barvách Svazu lyžařů České republiky.

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success." Volkswagen Užitkové vozy nese jako samostatná značka v koncernu Volkswagen globální zodpovědnost za vývoj, výrobu a prodej lehkých užitkových vozů, přičemž v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vyrábí modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service). Pro výrobu v budoucnosti proto vyvíjí příslušná vozidla ke speciálním účelům, SPV (Special Purpose Vehicles), například robotické vozy taxislužby nebo robotické lehké užitkové vozy. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy má na celém světě více než 24 000 zaměstnanců, včetně 15 000 zaměstnanců v závodě Hannover.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen