Menu
Zavřít

18.12.2020 Volkswagen T6.1 obdržel zlatou medaili pro nejbezpečnější lehký užitkový vůz

Organizace Euro NCAP testovala bezpečnost 19 lehkých užitkových vozů. Transporter T6.1 „stanovuje měřítka mezi lehkými užitkovými vozy“. Zákazníci mají pro T6.1 široký výběr asistenčních systémů.

Konsorcium Euro NCAP - tvořené evropskými ministerstvy dopravy, autokluby, sdruženími pojišťoven a výzkumnými instituty - aktuálně testovalo bezpečnost 19 lehkých užitkových vozů. Pozornost přitom zaměřilo na dostupnost a funkčnost systémů v oblasti aktivní bezpečnosti. S nejlepšími výsledky absolvoval testy Volkswagen Transporter T6.1, který byl organizací Euro NCAP oceněn zlatou medailí.

Rychle rostoucí internetový obchod vede k prudkému nárůstu poptávky po doručovacích službách. Počet lehkých užitkových vozů na silnicích se v důsledku toho zvyšuje. Pro konsorcium Euro NCAP to byl podnět k testování dostupnosti a funkčnosti asistenčních systémů lehkých užitkových vozů v segmentech B a C/D s celkovou hmotností až 3,5 tuny.

Organizace Euro NCAP došla po rozsáhlých testech k závěru, že nejlepších výsledků v nich dosáhl Volkswagen Transporter T6.1: "Transporter nabízí zákazníkům široký výběr výkonných bezpečnostních funkcí, a za to dostává po testech Euro NCAP zlatou medaili. Transporter stanovuje v roce 2021 měřítka pro ostatní lehké užitkové vozy."

Volkswagen Užitkové vozy nabízí pro modelovou řadu T6.1 široký sortiment asistenčních systémů, které zahrnují velký počet bezpečnostních a komfortních funkcí. Transporter tak dokáže uspokojit individuální požadavky zákazníků prostřednictvím vyspělých systémů, mezi něž patří mimo jiné asistent pro jízdu v jízdním pruhu "Lane Assist", asistent pro detekci překážek před vozem "Front Assist" s funkcí nouzového brzdění City nebo adaptivní tempomat ACC s automatickým udržováním bezpečné vzdálenosti od vozidla vpředu a s omezovačem rychlosti.

Uvedené systémy jsou spolu s mnoha dalšími funkcemi nabízeny firemním zákazníkům ve výhodném paketu asistenčních systémů Plus.

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success." Volkswagen Užitkové vozy nese jako samostatná značka v koncernu Volkswagen globální zodpovědnost za vývoj, výrobu a prodej lehkých užitkových vozů, přičemž v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vyrábí modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service). Pro výrobu v budoucnosti proto vyvíjí příslušná vozidla ke speciálním účelům, SPV (Special Purpose Vehicles), například robotické vozy taxislužby nebo robotické lehké užitkové vozy. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy má na celém světě více než 24 000 zaměstnanců, včetně 15 000 zaměstnanců v závodě Hannover.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen