Menu
Zavřít

23.9.2021 Cito zajistí doručení spěšných zásilek adresátovi již v den odeslání

Dceřiná společnost značky Volkswagen Užitkové vozy nabízí nové digitální řešení pro expresní přepravu (Transport-on-Demand). Cito propojuje zákazníky s kurýrními službami, transparentně a férově.

Některé zásilky opravdu spěchají. Může to být třeba dodání nezbytně nutného dílu pro zprovoznění porouchaného výrobního zařízení. Nebo doručení originálu dokumentu pro ověření u notáře. Či krátce před odletem doručení vystaveného víza, bez něhož by nebylo možné naléhavě nutnou obchodní cestu podniknout. O to se postará tým firmy Cito Transport Technologies GmbH v Berlíně, kterou založila značka Volkswagen Užitkové vozy. "Postaráme se o cokoliv, co musí být u adresáta ještě téhož dne," vysvětluje generální ředitel Dr. Gregor Stock novou službu. "Naši zákazníci jednoduše zadají na portálu www.cito.ai velikost nákladu, adresy pro vyzvednutí zásilky a její doručení - a zbytek vyřídí naše služba." Dalším praktickým přínosem pro zákazníky je zobrazení ceny přepravy již při její objednávce včetně pravděpodobného času doručení. Během přepravy lze sledovat polohu vozidla a tuto informaci sdílet s příjemcem. Potvrzení o převzetí zásilky a jejím doručení je fotograficky zdokumentováno a doplněno digitálním podpisem, což platí i pro vystavenou fakturu.

Nápad založit společnost Cito vznikl díky nepříjemné situaci, v níž se před třemi roky ocitl jeden zaměstnanec značky Volkswagen Užitkové vozy. Dotyčný si zapomněl peněženku s dokumenty u svých rodičů a téhož dne musel odcestovat. Dotazoval se proto u různých firem poskytujících kurýrní služby, zda by bylo možné dodání téhož dne. Rychle se přitom ukázalo, že trh vychází v tomto ohledu zákazníkům vstříc jen minimálně. Stock k tomu říká: "Po více než jedné hodině, kterou strávil telefonováním a psaním e-mailů, jsme si pomalu uvědomili, že neexistuje žádné transparentní řešení pro spolehlivé, extrémně rychlé a spontánní doručení, které známe od různých aplikací taxislužeb. Proto jsme se rozhodli, že takovou digitální službu vytvoříme."

Vzniklo řešení, které je transparentní, jednoduché a férové. Pomocí služby Cito si mohou zákazníci objednávat kurýrní služby rychle, sociálně odpovědně a férově. Časově úsporné řešení integruje všechny procesy do jedné služby - od objednávky kurýrní služby až po digitální dokumentaci.

Cito nabízí partnerským přepravcům férové podmínky a poskytuje jim bezplatnou možnost používat digitální prodejní kanál. Přepravci obdrží přímý a bezplatný přístup k platformě, která využívá veškerý potenciál digitalizace - od objednávky přes realizaci zakázky až po fakturaci. Cito věnuje hlavní pozornost požadavkům zákazníků, logistickým partnerům i samotné přepravě.

Díky tomu je celý proces pro obě strany transparentní: "Zákazník zná cenu přepravy již při objednání a ví, který řidič zásilku vyzvedne. Může jej i přímo kontaktovat a nemusí ztrácet čas čekáním na spojení s telefonním centrem," dodává Dr. Gregor Stock. Jasné rámcové podmínky jsou stanoveny i pro logistické partnery služby Cito: "Naše platforma zakazuje zadávání zakázek subdodavatelům, navíc se všechny kurýrní společnosti zavazují dodržovat naše zásady chování. Kromě toho dostávají všichni logističtí partneři transparentní informace o výši odměny za své služby a o termínu její úhrady. Cito platí v pravidelných intervalech. Poskytovatelé přepravních služeb tak nemusí řešit problémy spojené s opožděnými platbami a jejich vymáháním," říká Stock.

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen