Menu
Zavřít

20.10.2021 Volkswagen Užitkové vozy zahajuje předprodej nového Multivanu

V České republice již lze objednávat novou generaci úspěšného MPV značky Volkswagen Užitkové vozy. Od začátku předprodeje jsou k dispozici obě délky karoserie a trio motorizací včetně nového plug-in hybridního pohonu. Ceny nového Multivanu na českém trhu začínají na 1 202 103 Kč včetně DPH.

Volkswagen Užitkové vozy spouští v České republice předprodej nového Multivanu, který nabízí ještě vyšší úroveň komfortu i bezpečnosti a inovativní interiér. Od počátku předprodeje bude pouze u autorizovaných prodejců možné objednávat nový Multivan v několika zážehových motorizacích včetně nové verze s plug-in hybridním pohonem.  Populární vznětový agregát 2.0 TDI doplní nabídku o něco později. Oficiálně bude nový Multivan uveden na český trh začátkem ledna příštího roku.

Již od zahájení předprodeje budou moci zákazníci v České republice objednávat nový Multivan ve všech výbavových variantách (Multivan, Life a Style) a ve dvou délkách karoserie. Vstupní nabídku pohonných jednotek tvoří výkonné a úsporné zážehové motory 1.5 TSI 100 kW/136 k a 2.0 TSI 150 kW/204 k, které doplňuje nová verze 1.4 TSI 160 kW/ 218 k s plug-in hybridním pohonem.

Plug-in hybridní pohon (PHEV) umožňuje jak kratší jízdy s nulovými lokálními emisemi, tak i cestování na dlouhé vzdálenosti díky dlouhému dojezdu a nízké celkové spotřebě. Později bude následovat turbodiesel (TDI) o výkonu
110 kW/150 k. Všechny motorizace jsou sériově vybaveny dvouspojkovou převodovkou (DSG) s automatickým řazením.

"Nový Multivan je jako na míru střižený pro rodiny a aktivní sportovce. Díky nově vyvinutému systému variability sedadel a zavazadlového prostoru je ideálním vozem pro bezpočet požadavků na mobilitu," říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy.

Koncepčně učinil úspěšný velkoprostorový vůz značky Volkswagen obrovský vývojový skok. Vedle plug-in hybridního pohonu přináší také nový evoluční stupeň asistenčních, ovládacích, informačních a zábavních systémů. Mezi inovativní nové systémy patří "IQ.DRIVE Travel Assist", který umožňuje částečně automatizovanou jízdu rychlostí od 0 do 210 km/h. Díky novému konceptu interiéru je nový Multivan také ještě mnohostrannější. Pro zadní část interiéru se dodávají výhradně snadno nastavitelná a vyjímatelná samostatná sedadla, takže nyní lze v interiéru přepravovat kromě cestujících například také jízdní kola. Spolu se základní verzí je hned od začátku předprodeje k dispozici také prodloužená varianta, jež nabízí ještě větší zavazadlový prostor (o objemu až 4053 litrů).

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen