Menu
Zavřít

19.2.2020 Volkswagen Užitkové vozy dodá 420 vozidel e-Crafter francouzské logistické společnosti Chronopost

Dosud největší objednávka čistě elektrických vozů e-Crafter. Chronopost spoléhá na přepravu s nulovými lokálními emisemi.

Volkswagen Užitkové vozy dodá v průběhu příštích dvou let celkem 420 skříňových vozů e-Crafter francouzské společnosti Chronopost, která se specializuje na městskou logistiku. Dceřiná firma koncernu Groupe La Poste se rozhodla pro model e-Crafter po rozsáhlých testech. Martin Piechowski, prezident společnosti Chronopost, a Heinz-Jürgen Löw, člen představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy, odpovědný za prodej a marketing, dnes podepsali smlouvu v Hannoveru.

Löw zdůraznil význam této objednávky pro značku Volkswagen Užitkové vozy: "Jedná se o dosud největší objednávku fleetového zákazníka požadujícího výhradně elektrické vozy, jakým je e-Crafter. Je to další důležitý krok k trvale udržitelné dopravě v centrech měst. Děkujeme společnosti Chronopost za důvěru, kterou vkládá do našich vozidel, jež budou rozvážet zásilky zákazníkům na posledním úseku doručovacího procesu." Model e-Crafter je klíčem k tomu, aby se přechod na lehké užitkové vozy s nulovými emisemi stal realitou a nezůstal jen utopickou vizí. Löw dodal, že e-Crafter bude mít příležitost prokázat své výjimečné vlastnosti v náročném každodenním světě městské logistiky.

Chronopost již mnoho let usiluje o čistou městskou logistiku. Od září 2019 dodává specialista na městskou logistiku zboží zákazníkům v celé Paříži flotilou vozidel používající ze 100 % alternativní pohony. Do června 2020 bude tato služba rozšířena do více než 18 francouzských měst.

"Zprovoznění flotily 100% čistých vozidel pro doručování zásilek v městských oblastech je významným krokem a velkou investicí do budoucnosti. Elektricky poháněná vozidla, jakým je i námi vybraný e-Crafter, mají nyní dostatečný dojezd pro používání ve velkém měřítku po celé Francii a umožní doručování zásilek na posledním úseku logistického procesu a další logistické služby ve velkoměstech, aniž by bylo narušováno životní prostředí místních obyvatel," řekl Martin Piechowski, prezident společnosti Chronopost.

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen