Menu
Zavřít

3.6.2022 Hannover elektrizuje: Zahájení výroby modelu ID. Buzz v závodě, kde vzniká Bulli

Předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy Carsten Intra: „ID. Buzz bude nosným pilířem pro vytíženost továrny.“ Úspěšná rekonstrukce výrobního závodu trvala dva roky při běžící výrobě. Volkswagen Užitkové vozy uvede modely ID. Buzz1 a ID. Buzz Cargo1 s neutrální bilancí emisí CO2 na český trh na konci letošního roku. Zahájení předprodeje a zveřejnění cen pro český trh je stanoveno na červenec 2022.

V hlavním výrobním závodě značky Volkswagen Užitkové vozy v Hannoveru byla po modelu ID. Buzz Cargo1 zahájena také sériová výroba modelu ID. Buzz Pro1. Ve čtvrtek 2. června oslavili spuštění výroby modelu ID. Buzz1 Josef Baumert, člen představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy odpovědný za výrobu a logistiku, a Stavros Christidis, předseda podnikové rady značky Volkswagen Užitkové vozy, společně s mnoha zaměstnanci. Výrobní závod Hannover je po Cvikovu a Emdenu třetí továrnou na elektromobily společnosti Volkswagen v Německu, v níž se vyrábí vozy rodiny ID.

Carsten Intra, předseda představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy, k tomu říká: "Zahájení sériové výroby zcela elektrického modelu ID. Buzz je důležitým milníkem elektrifikace naší flotily a výroby v závodě Hannover. Tento vůz bude nosným pilířem pro vytíženost naší továrny, a zajistí tím její budoucnost. Výroba se nyní konečně rozběhla. K tomuto okamžiku směřovalo v uplynulých letech úsilí zaměstnanců značky Volkswagen Užitkové vozy. Všem za tento skvělý týmový výkon děkuji!"

Kvůli výrobě modelu ID. Buzz1 proběhly v závodě Hannover další úpravy výrobních zařízení. Do provozu byla uvedena mimo jiné nová karosárna spolu s novými úseky linky pro montáž komponentů elektrického pohonu. "V uplynulých dvou letech byl výrobní závod v Hannoveru postupně připravován na výrobu nových zcela elektrických vozů, zatímco v něm současně pokračovala produkce modelu T6.1 a od roku 2021 také nového Multivanu," řekl Baumert při oficiálním slavnostním zahájení výroby. "Nyní v našem závodě vyrábíme tři modelové řady Bulli a tři koncepty pohonu. Tato komplexnost klade na zaměstnance vysoké nároky," dodal Baumert. Aby byl zajištěn hladký start sériové produkce, absolvovalo v uplynulých měsících cca 4 000 zaměstnanců z výroby školení o novém modelu a o nových pracovních postupech.

"Se spuštěním sériové výroby modelu ID. Buzz přichází u značky Volkswagen Užitkové vozy v Hannoveru na start ikona," řekl Christidis během slavnostního zahájení produkce. "Bulli budoucnosti zajistí centrále naší značky v Hannoveru zaměstnanost."

Volkswagen Užitkové vozy plánuje pro letošní rok výrobu až 15 000 vozů ID. Buzz Pro1 a ID. Buzz Cargo1. Později bude možné v Hannoveru vyrábět až 130 000 těchto vozidel ročně.

Obě verze modelu ID. Buzz1 ukazují svou trvalou udržitelností cestu do budoucnosti, protože zákazníkům budou předávány s neutrální bilancí emisí CO2. Kromě toho jsou k jejich výrobě používány recyklované plasty a interiér se kompletně obejde bez kůže živočišného původu.

 

Zahájení předprodeje v České republice
,,Zahájení předprodeje a zveřejnění cen modelů ID. Buzz Pro1 a ID. Buzz Cargo1  v České republice je plánováno na začátek července. První vozy by měly být zákazníkům dodány na konci letošního roku.", říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice.

Fotografie ze slavnostního zahájení výroby v závodě Hannover naleznete na odkazu: http://marekk.de/kunden/GTQmjU3ubx

1) ID. Buzz Cargo: Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: kombinovaná 22,2-20,4 (WLTP); emise CO v g/km: kombinované 0; třída hospodárnosti: A+++.
ID. Buzz Pro: Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: kombinovaná 18,9 (EU); kombinovaná 21,7-20,6 (WLTP); kombinované emise CO v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+++

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen