Menu
Zavřít

16.6.2022 Thomas Schäfer byl jmenován novým předsedou poradního sboru značky Volkswagen Užitkové vozy

Budoucí předseda představenstva značky Volkswagen osobní vozy a člen představenstva koncernu odpovědný za divizi Volume Brand Group bude od 15. června 2022 předsedou poradního sboru. Thomas Schäfer převezme funkci předsedy od Herberta Diesse. Intenzivnější spolupráce v rámci divize Volume Brand Group bude zakotvena také strukturálně.

Změny v představenstvu koncernu Volkswagen mají vliv také na poradní sbor značky Volkswagen Užitkové vozy. Thomas Schäfer, od 1. července 2022 předseda představenstva značky Volkswagen a člen představenstva koncernu odpovědný za divizi Volume Brand Group, převzal od 15. června 2022 funkci předsedy poradního sboru značky Volkswagen Užitkové vozy. V této funkci nahradí dosavadního předsedu poradního sboru a předsedu představenstva koncernu Herberta Diesse, který opustí poradní sbor na konci června.

Divize Volume Brand Group - tvořená vedoucí značkou Volkswagen osobní vozy a značkami ŠKODA, SEAT/CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy - hraje ve strategii NEW AUTO koncernu Volkswagen klíčovou roli. Uvedené značky divize Volume Brand Group budou i nadále nezávislými, silnými značkami, ale jejich spolupráce bude intenzivnější. Probíhající restrukturalizace jim umožní důsledněji využívat obrovský potenciál a synergie. Prvním krokem je organizační změna, kdy je předseda představenstva značky Volkswagen osobní vozy také předsedou představenstva divize Volume Brand Group a členem představenstva koncernu. Na této pozici také postupně převezme funkce předsedy dozorčích rad a poradních sborů příslušných značek s vysokými objemy prodeje.

"Značka Volkswagen Užitkové vozy je důležitou součástí divize Volume Brand Group," říká Thomas Schäfer. "Díky přechodu na elektromobilitu a jako kompetenční centrum pro autonomní jízdu jsme skvěle připraveni na budoucnost. Těším se, že se budu moci podílet na utváření této cesty - a přispívat k úzké spolupráci mezi značkami této divize."

Poradní sbor značky Volkswagen Užitkové vozy je složen z pěti zástupců zaměstnanců a pěti zástupců vedení společnosti. Členové poradního sboru se pravidelně scházejí čtyřikrát ročně. Těchto schůzí se kromě členů poradního sboru účastní také další členové představenstva značky Volkswagen Užitkové vozy.

Poradní sbor poskytuje představenstvům značky Volkswagen Užitkové vozy a společnosti Volkswagen AG doporučení ohledně všech důležitých záležitostí v oblasti podnikání značky Volkswagen Užitkové vozy. Mezi ně patří mimo jiné rozhodnutí o celkové strategii značky, cyklické a produktové plánování, uzavírání dohod o spolupráci nebo výstavba nových či přemístění stávajících výrobních závodů. 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen