Menu
Zavřít

9.11.2022 Modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo se představí v české výstavní premiéře na veletrhu e-SALON

Volkswagen Užitkové vozy vystavuje na veletrhu trvale udržitelné mobility v Letňanech novou ikonu pro éru elektromobility. Předprodej modelů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo probíhá již od léta. Osobní verzi ID. Buzz Pro lze pořídit již za 1 537 556 Kč včetně DPH, užitkový ID. Buzz Cargo startuje již od 1 189 110 Kč bez DPH.

Značka Volkswagen Užitkové vozy představí zcela nové elektromobily ID. Buzz a ID. Buzz Cargo v české výstavní premiéře na veletrhu trvale udržitelné mobility e-SALON, jehož čtvrtý ročník se uskuteční ve dnech 10. až 13. listopadu 2022 na výstavišti v pražských Letňanech. Zákazníci mohou osobní i užitkové verze objednávat v rámci předprodeje již od léta, prodej nových modelů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo v České republice bude zahájen na začátku příštího roku.

 

Mezi největší hvězdy nadcházejícího veletrhu e-SALON 2022 v Praze bude bezesporu patřit dvojice modelů ID. Buzz a ID. Buzz Cargo, s nimiž značka Volkswagen Užitkové vozy vstupuje do éry elektromobility. Nové ikony zaujmou nejen svým kultovním designem inspirovaným historickými modely Bulli, ale také vysokou užitnou hodnotou, rozsáhlou sériovou výbavou a vyspělou konstrukcí elektrického pohonu pro každodenní provoz ve městě i dálkové jízdy.

"Nový ID. Buzz vzbuzuje již od zahájení předprodeje velký zájem mezi českými zákazníky. Proto mám velkou radost, že jim nyní tento progresivní model s ikonickým designem můžeme na veletrhu e-SALON představit naživo v české výstavní premiéře," říká Jakub Šebesta, ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice. "Zájemci si mohou v naší expozici důkladně prohlédnout jak osobní ID. Buzz, tak i užitkový ID. Buzz Cargo. U českých prodejců se výhradně elektricky poháněný ID. Buzz objeví na začátku příštího roku."

Volkswagen Užitkové vozy nabízí osobní variantu ID. Buzz a užitkovou verzi
ID. Buzz Cargo českým zákazníkům již od léta v rámci předprodeje. Pětimístný model ID. Buzz s výbavovým stupněm "Pro" startuje již od 1 537 556 Kč včetně DPH, zatímco vstupní cena skříňové verze ID. Buzz Cargo byla stanovena na 1 189 110 Kč bez DPH. Pohon s nulovými emisemi obstarává vzadu uložený elektromotor o výkonu 150 kW (204 k). Na jedno nabití sady lithium-iontových akumulátorů s využitelnou kapacitou 77 kWh lze ujet až 423 kilometrů (Cargo: 425 km). Doplnění elektrické energie z 5 na 80 % je otázkou cca 30 minut při využití rychlonabíjecího stojanu s maximálním nabíjecím výkonem až 170 kW.

Čtvrtý ročník veletrhu e-SALON přivítá zájemce o čistou mobilitu, technologie a řešení pro elektromobilitu ve dnech 10. až 13. listopadu 2022 (pro veřejnost od 11. listopadu) na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. V rámci doprovodného programu se uskuteční také odborné konference Čistá mobilita a Insurance Summit.

 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako vedoucí výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a od roku 2022 k nim přibude ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněná verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Kontakty:
Porsche Česká republika s.r.o.

Kontakt: Lenka Vaňková
Telefon: +420 775 013 338
E-Mail: lenka.vankova(kwfat)porsche.co(kwfdot)cz

www.vw-uzitkove.cz 
www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy 
www.vwn-presse.de 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen