Menu
Zavřít

31.1.2024 Volkswagen Amarok postupuje do finále globální ankety o nejlepší vůz z pohledu žen

Volkswagen Amarok zvítězil ve své kategorii v anketě Světové ženské auto roku 2024 (Women’s Worldwide Car of the Year – WWCOTY) a postupuje do finálového kola, jehož výsledky budou zveřejněny na Mezinárodní den žen 8. března. Ve 14. ročníku ankety WWCOTY hlasuje 75 motoristických novinářek z 52 zemí pěti kontinentů.

"Velmi nás těší, že nový Amarok dokázal svou všestranností oslovit porotu Světového ženského auta roku a ve velké konkurenci 62 nominovaných modelů postoupil jako vítěz své kategorie mezi pět kandinátů na celkové prvenství," říká Mirka Cimrová, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika. "Nový Amarok tak přidává další významné ocenění k titulu IPUA pro roky 2024 a 2025, který získal v závěru loňského roku."

Nový Volkswagen Amarok byl porotou ankety Světové ženské auto roku 2024 (WWCOTY) zvolen nejlepším novým modelem v kategorii "4x4 & Pick-Up" na základě vynikajících jízdních vlastností, komfortu, bezpečnosti, konektivity, ochrany životního prostředí, designu a poměru cena/výkon. Do ankety WWCOTY 2024 byly nominovány nové modely, které byly v průběhu loňského roku uvedeny na trh alespoň na dvou kontinentech.

Marta García, předsedkyně poroty ankety "Women's Worldwide Car of the Year", vysvětlila důvody úspěchu Amaroku následovně: "Tato nová generace modelu Volkswagen Amarok přináší radikální změnu. Uvnitř poskytuje více prostoru a komfortu, mimo zpevněné cesty nabízí ještě lepší terénní vlastnosti a na otevřené ložné ploše přepraví těžší náklad. Modelová řada zahrnuje pět motorů přizpůsobených požadavkům každého trhu. Zlepšila se také kvalita interiéru a výbava."

Loni získal Amarok prestižní ocenění "International Pick-up Award" (IPUA) udělované porotou složenou z evropských motoristických novinářů specializovaných na segment užitkových vozidel. Pro Amarok je to již třetí ocenění IPUA za pouhých 14 let.

Nový Amarok je nabízen jako čtyřdveřový pick-up s dvojkabinou (DoubleCab) v pěti stupních výbavy Amarok, Life, Style, PanAmericana a Aventura. Zákazníci mají na výběr turbodiesely 2,0 litru s výkonem 125 kW nebo 151 kW a vznětový šestiválec 3,0 litru o výkonu 177 kW. V závislosti na stupni výbavy a motoru se dodává šestistupňová manuální převodovka nebo desetistupňová automatická převodovka. Všechny verze jsou sériově vybaveny připojitelným pohonem všech kol 4MOTION.

Nový Amarok je všestranným automobilem pro podnikání, rodinu i volný čas. S vnější délkou 5350 mm je o téměř deset centimetrů delší než předchůdce, rozvor náprav 3270 mm byl prodloužen dokonce o 173 mm. Cestující tak mají v prémiovém interiéru k dispozici ještě více prostoru. Za kabinou se nachází ještě lépe promyšlená otevřená nákladová plocha. Užitečná hmotnost je v závislosti na variantě až 1,19 tuny a za vůz lze připojit brzděný přívěs o hmotnosti až 3,5 tuny. Jízdu v terénu, pro niž je Amarok vyzbrojen kratšími převisy karoserie a brodivostí 80 cm místo dosavadních 50 cm, usnadňuje mimo jiné 360° kamerový systém. Nový Amarok boduje u odborných novinářů i zákazníků také rozsáhlou výbavou s mnoha inovativními prvky. Mezi ně patří mimo jiné více než 25 asistenčních systémů a displeje s úhlopříčkou až 12,3 palce.

 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako přední výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě
odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vozy modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněné verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen