Menu
Zavřít

30.5.2023 Elektromobily ID. Buzz zvou v pražských ulicích na červnový umělecký festival Pražské Quadriennale

Značka Volkswagen Užitkové vozy se stala generálním partnerem uměleckého festivalu Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2023 a jeho organizátorům předala první dva elektricky poháněné vozy ID. Buzz. Elektromobil s kultovním designem se proměnil v uměleckou instalaci, která nyní na různých místech Prahy zve širokou veřejnost na nevšední festival s atraktivním programem.

"Mám velkou radost, že můžeme jako generální partner podporovat prestižní umělecký festival Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2023, na který do Prahy přijedou umělci z více než 100 zemí celého světa," říká Mirka Cimrová, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika, a dodává: "O jejich bezpečnou, komfortní a ekologickou přepravu se postará flotila našich ikonických elektromobilů ID. Buzz. První dva vyjely do pražských ulic již teď, aby s předstihem nasměrovaly pozornost veřejnosti k této výjimečné události plné živých performance, scénografických děl a inovativních divadelních prostorů."

Volkswagen Užitkové vozy poskytne jako generální partner Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru 2023 flotilu elektromobilů ID. Buzz pro přepravu hostů a personálu festivalu. Jako předvoj byly do pražských ulic vyslány první dva vozy ID. Buzz, které absolvovaly přeměnu na uměleckou instalaci "Tržnice na kolech", a jsou tak vlastně vůbec první výstavou letošního Pražského Quadriennale. V první polovině měsíce se kolemjdoucí s uměleckými vozy ID. Buzz mohli setkat na pražském Výstavišti a na náměstí Míru, do konce května jsou k vidění na náměstí Jiřího z Poděbrad a u metra Vltavská.

Oba vozy Volkswagen ID. Buzz jsou netradičně pojatou pozvánkou do hlavního dějiště i na samotný festival. Ve vozech jsou umístěny modely budov z areálu bývalých jatek v dnešní Holešovické tržnici, kde se bude odehrávat hlavní program festivalu. Instalaci "Tržnice na kolech" vytvořili v rámci studentské výzvy [UN]Common Design Project studenti berlínské univerzity BHT (Berliner Hochschule für Technik) specializované na aplikované vědy. Celkový dojem z instalace umocňuje specifický světelný design Lukáše Jíry, který simuluje pohyb slunce nad tržnicí.

Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru se koná od roku 1967. Cílem tohoto uměleckého festivalu je obohacovat kulturní dění v české metropoli výběrem toho nejlepšího z divadelního designu, scénografie a divadelní architektury s důrazem na svébytnost tohoto uměleckého odvětví. 15. ročník Pražského Quadriennale se uskuteční ve dnech 8.-18. června 2023 za podpory značky Volkswagen Užitkové vozy v roli generálního partnera. Festival představí živé performance, proměnlivé a inovativní divadelní prostory, zásadní scénografická díla i práce zkoumající možnosti digitálních technologií v podání umělců z více než 100 zemí světa. V rámci doprovodného programu budou probíhat diskusní panely o výzkumu a trendech v oboru a mnoho dalšího. Z programu letošního festivalu Pražské Quadriennale si tak vyberou nejen profesionální tvůrci, teoretici, studenti a začínající umělci, ale také široká veřejnost. Více infortmací o PQ a jeho programu najdete na stránkách pq.cz.

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako přední výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě
odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vozy modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněné verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen