Menu
Zavřít

28.3.2024 Vynikající bezpečnost: ID. Buzz Cargo a Caddy Cargo slaví dvojitý úspěch v testech Euro NCAP

Nezávislá organizace Euro NCAP udělila hned dvěma modelům značky Volkswagen Užitkové vozy vynikající hodnocení aktivní bezpečnosti. ID. Buzz Cargo získal od bezpečnostních a zkušebních inženýrů organizace Euro NCAP platinové ocenění, zatímco model Caddy Cargo si z náročných testů odnesl zlato. Elektricky poháněný ID. Buzz Cargo bodoval asistenčními systémy, které vůz bezpečně udržují v jízdním pruhu, dynamicky přizpůsobují jeho rychlost a včas jej dokážou zastavit před stojícími překážkami nebo chodci a cyklisty, kteří vstoupí či vjedou do vozovky ze strany. Rovněž model Caddy Cargo přesvědčil zkušební techniky svými funkcemi pro bezpečné udržování vozu v jízdním pruhu a nouzové brzdění.

ID. Buzz Cargo od značky Volkswagen Užitkové vozy podává skvělé výkony nejen při rozvážce zboží nebo poskytování služeb, ale také v oblasti bezpečnosti. Testy jeho bezpečnostních asistenčních systémů, uskutečněné organizací Euro NCAP, přinesly přesvědčivé výsledky - zkouškám bylo podrobeno například brzdění před stojícími i pohybujícími se překážkami v podobě stojících nebo pomalu jedoucích vozidel, ale také před chodci či cyklisty, kteří ze strany vstoupí, případně vjedou do vozovky, a to dokonce i za tmy. Bezvadná funkčnost byla potvrzena také u asistenčních systémů dohlížejících na bezpečnou jízdu elektrického rozvážkového vozu v jízdním pruhu a na bezpečnost cestujících. ID. Buzz Cargo disponuje asistentem pro sledování mrtvého úhlu a také reaguje při odbočování na protijedoucí vozidla. Kromě toho díky kameře a digitálním mapovým podkladům dynamicky přizpůsobuje rychlost jízdy průběhu trasy i místním rychlostním omezením. ID. Buzz Cargo dosáhl ve speciálních testech aktivní bezpečnosti lehkých užitkových vozů, realizovaných organizací Euro NCAP, vynikajícího celkového hodnocení bezpečnostních asistenčních funkcí založených na kamerovém a radarovém snímání 83 procent. Konečný verdikt zněl: "Platinové ocenění za bezpečnost v kategorii lehkých užitkových vozů".

Značku Volkswagen Užitkové vozy skvěle reprezentoval také model Caddy Cargo, jehož asistenční systémy dosáhly v testech výborných výsledků při nouzovém brzdění před stojícími nebo pomalu jedoucími vozidly, chodci i cyklisty. Mimořádně dobrou se ukázala také schopnost modelu Caddy Cargo vrátit se zpět do svého jízdního pruhu. Zkušební technici organizace Euro NCAP došli po sečtení dílčích výsledků testů bezpečnostních asistenčních systémů pro rok 2024 k celkovému skóre 68 procent a udělení zlatého ocenění.

Oba modely značky Volkswagen Užitkové vozy svými výsledky v testech Euro NCAP působivě dokazují, že širší využití asistenčních systémů u lehkých užitkových vozů citelně zvyšuje úroveň jejich bezpečnosti.

 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

"We transport success, freedom and future." Značka Volkswagen Užitkové vozy jako přední výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb. Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě
odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vozy modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a ID. BUZZ - výhradně elektricky poháněné verze naší ikony, modelu Bulli. Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS - Mobility as a Service; TaaS - Transport as a Service) - tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles
Twitter: http://twitter.com/VWCV_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured
Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk
Podcast "wetransportsuccess": https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

Jejda!
Zdá se, že váš prohlížeč není aktuální. Možná náš web nefunguje optimálně. Většina prohlížečů (ale ne MS Internet Explorer 11 a starší) stále funguje dobře.

Doporučujeme aktualizovat webový prohlížeč!
Nejnovější verze může zajistit dobrý zážitek kdekoli na internetu.

Děkuji za vaši návštěvu a bavte se,
Váš tým Volkswagen